Vítáme Vás na stránkách běžeckého závodu. Druhý ročník se uskuteční 6.7.2015.


Běží bleška do Oleška, bojí se, že závod zmešká. Lístky budou vyprodané, zmešká závod ve skákané.

Komentář k závodu

06.07.2014 00:00

V našem prvním ročníku nejrychlejší Josef Hubáček

 

Tuto sobotu jsme v Karlovicích uspořádali první ročník Písmenkového běhu. Zvlněná, obrátková trať byla vedena v místním lese na zcela novém asfaltovém povrchu. Pro vítěze a vítězku čekal v cíli dárkový koš věnovaný starostou obce panem Řehůřkem. Tímto obci děkujeme za podporu.

 

Na hlavní trati o délce 10km vyhrál s časem 37:46 Josef Hubáček (TEAZ Otrokovice), který se hned na druhém kilometru odpojil od celkově druhého Ivo Haničince (BS Slopné). Pro třetí příčku si doběhl Martin Kadlčák (KESBUK). V kategorii žen si z pěti přihlášených vybojovala stylem start cíl první místo Jana Žaludková (Seco Tools) časem 39:01. Na druhém místě se umístila Zuzana Kadlčáková (KESBUK) a třetí skončila Martina Doleschalová (Moraviaman Otrokovice).

 

Před samotným závodem nás překvapilo několik přeháněk, které zlobily i na startu, kdy docela pěkně zahřmělo. Přesto závodníci absolvovali běh při ideálních teplotách. Z toho také pramení kvalitní časy vítězů. Na startu se sešly tři desítky běžeckých nadšenců, což potěšilo celý tým Talíře písmenkové polévky. Do závodu celé startovní pole poslal svým výstřelem místní myslivec. V cíli byly slyšet hlavně pochvalné komentáře: „Lehký déšť při závodě byl příjemným osvěžením. Členitá trať s dvěma výběhy, skrytá v lese se velmi líbila. Dvě občerstvovací stanice byli ideální a pořadatelé odvedli skvělou práci“ Znělo nejčastěji, což všechny organizátory velmi těší.

 

V jednotlivých kategoriích byli nejrychlejší: Muži do 39 let: Martin Kadlčák (KESBUK) 39:47. Muži do 49 let: Josef Hubáček (TEAZ Otrokovice) 37:46. Muži do 59let: Miloš Malovaný (Slečinky Napajedla) 44:17. Muži nad 60 let: Bohumil Holeš (JISVA Zlín) 41:21. Ženy do 29 let: Zuzana Kadlčáková (KESBUK) 43:54. Ženy do 39 let: Jana Žaludková (Seco Tools) 39:01. Ženy nad 40 let: Marie Unzeitlichová (Furt pryč) 1:03:43. Ve vloženém závodě na 5,1km byli nejrychlejší Martin Macek a Martina Huráňová.

 

Každý z umístěných na stupních vítězů si odnesl nejen ručně vyrobenou medaili z dílny Petra Staňka, ale také Písmenkovou polévku z kuchyně Zbyňka Šandy. Všem děkujeme za účast a těšíme se na dalším ročníku, na kterém plánujeme i dětské závody.

 

Foto ze závodu bude na Našich stránkách doplněno v průběhu týdne.

 

Zdraví, tým Talíře písmenkové polévky.